Гройсман доручив Авакову активізувати виявлення незаконних схем із земельними ділянками

Гройсман виступає за продаж земельних ділянок через електронну систему ProZorro
Фото: ЕРА

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив главі Міністерства внутрішніх справ Арсену Авакову почати ретельно відпрацьовувати махінації із земельними ділянками по всій країні.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Міністерство внутрішніх справ активізувати виявлення незаконних операцій із земельними ділянками та доручити Національній поліції в регіонах відпрацьовувати незаконні схеми із землею.

Таке доручення він дав  голові МВС Арсену Авакову на засіданні Кабінету Міністрів 7 червня, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Що стосується земельних махінацій, Арсене Борисовичу (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков."ГОРДОН"), я прошу дати окреме доручення підрозділам Національної поліції, які займаються економікою, по всій країні ретельно почати відпрацьовувати всі незаконні схеми", – сказав Гройсман.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ "працює в плановому режимі", однак правоохоронному відомству "потрібно зробити таке серйозне напрацювання, щоб перевернути всіх тих, хто дозволяє собі непрозоро і нечесно управляти земельними ресурсами на місцях".

Прем'єр також підкреслив, що Кабмін виступає за ухвалення Верховною Радою законопроекту №4355, який покликаний забезпечити земельну децентралізацію в Україні.

Гройсман водночас доручив Міністерству аграрної політики і продовольства спільно з Міністерством юстиції розглянути можливість продажу земельних ділянок через електронну систему ProZorro.

Законопроект №4355 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування щодо управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням та охороною земель" був ухвалений у першому читанні 19 квітня 2016 року.

Проект закону передбачає також передання місцевим радам повноважень розпоряджатися землями за межами населених пунктів і визначає, що контролювати їх використання має як центральний орган у цій сфері, так і виконавчі органи сільських, селищних і міських рад.