Гройсман: Нам потрібна зміна моделі економіки

Гройсман: Ми запустили низку інструментів, які щомісяця і щороку даватимуть чіткі результати
Фото: kmu.gov.ua

Українська економіка зростає, але громадяни країни поки це слабо відчувають, зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

27 грудня під час засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україні потрібна зміна моделі економіки, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми вже маємо майже два з половиною роки економічне зростання. Ми розуміємо, що це досить добрі сигнали, які дає національна економіка в тому, що вона починає відновлюватися. Я також розумію, що це зростання поки слабо відчутне для українських громадян. Тому завдання – прискорити зростання. Нам потрібні інвестиції, модернізація, зміна моделі економіки. Ми запустили низку інструментів, які щомісяця і щороку даватимуть чіткі результати", – заявив Гройсман.

Він додав, що для прискорення зростання економіки потрібне розуміння серед усіх гілок влади.

У березні міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings спрогнозувало, що у 2018 році ВВП України зросте на 3,2%, а в 2019-му – на 3,7%. Минулого року цей показник був на рівні 2,5%.

Згідно з прогнозом Світового банку, який було оприлюднено у квітні, зростання ВВП України в нинішньому році становитиме 3,5%, а наступного – 4%.

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 24 вересня, провідні фахівці у сфері макропрогнозування очікують, що у 2018 році ВВП країни зросте на 3,1%, а у 2019-му – на 3%.

14 листопада Гройсман заявляв, що у 2019 році Кабмін займатиметься збереженням економічного зростання та забезпеченням незворотності реформ.

У грудні Міжнародний валютний фонд спрогнозував, що у 2018 році ВВП України становитиме 3,3%.