Холодницький: Про відставку замислювався. Але я не піду опльованим, тому що так комусь захотілося

Холодницький стверджує, що за час роботи в САП не набув значного майна
Фото: Назар Холодницький / Facebook

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький визнав, що відчуває моральну втому від перебування на своїй посаді.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю "Німецькій хвилі" відкинув свою відставку через тиск зі сторони.

Водночас він визнав, що думки про відставку з посади його відвідували задовго до оприлюднення матеріалів прослуховування його кабінету.

"Уперше почав замислюватися ще у вересні 2017 року. Скажу відверто: є моральна втома, є бажання щось змінити, у тому числі у своєму житті. Але – не піти опльованим, тому що так комусь захотілося", – сказав Холодницький.

Він запевняє, що не нажив багатства, працюючи в САП.

"Як прийшов на цю посаду з квартири у Вишневому, так і вернуся в цю квартиру у Вишневому із цієї посади. Не в Кончу-Заспу, не в Козин, не в інші елітні села. І все майно, що в мене було, воно все було задекларовано, показано до вступу на цю посаду. Нового якогось значного майна я не набув. Моє майно – це фактично зарплата. Хіба що поміняв авто у 2016 році", – зазначив прокурор.

У березні 2018 року стало відомо, що Національне антикорупційне бюро кілька тижнів прослуховувало кабінет Холодницького. Глава бюро Артем Ситник стверджував, що у справі глави САП ідеться про "злив" інформації фігурантам кримінальних проваджень.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко і Ситник передали в контрольно-дисциплінарну комісію прокурорів скарги на Холодницького. Останній називав ситуацію провокацією і запевняв, що ніхто не зможе змусити його звільнитися.

6 липня Ситник заявив, що збереження Холодницького на посаді стане загрозою всій правоохоронній системі країни.