Хомчак має намір змінити командувача ВМС України

Неїжпапа може стати новим командувачем Військово-морських сил
Фото: Alexey Neizhpapa / Facebook

Посаду командувача ВМС із липня 2016 року обіймає Ігор Воронченко. Як стало відомо виданню "Бабель", головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак має намір призначити на його місце Олексія Неїжпапу.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак проводить перестанови в керівництві Військово-морських сил, найближчими днями буде оголошено про переведення командувача ВМС адмірала Ігоря Воронченка в Міністерство оборони. Про це з посиланням на три джерела 21 травня повідомило видання "Бабель".

На його місце поставлять заступника командувача з бойової підготовки контр-адмірала Олексія Неїжпапу, ідеться в публікації. Як повідомило високопоставлене джерело "Бабеля" у ЗСУ, Хомчак підписав наказ про призначення Неїжпапи 20 травня. Тепер призначення має підтвердити своїм указом президент Володимир Зеленський.

Воронченко інформації не спростував, але від коментарів відмовився, пославшись на те, що перебуває у відпустці. Неїжпапа не став говорити на цю тему.

Заступником нового командувача, за даними співрозмовників видання, стане Шаген Шайволодян, начальник 198-го навчального центру ВМС у Миколаєві. Цей підрозділ фігурує в кількох кримінальних провадженнях, пов'язаних із корупцією, пише "Бабель".

Воронченко під час анексії Криму обіймав посаду заступника командувача флотом із берегової оборони, потім був командувачем силами АТО в Луганській області. 25 квітня 2016 року його призначили в.о. командувача ВМС ЗСУ, із 2 липня 2016 року втратив приставку "в.о.".