Ірина Геращенко: Я не буду спілкуватися із жодним російським медіа чи журналістом на жодну тему

Ірина Геращенко: У мене немає довіри до жодного російського медіа, у тому числі до так званих лібералів
Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що припинила спілкуватися з усіма, зокрема "ліберальними", російськими ЗМІ.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко відмовилася спілкуватися з російськими журналістами з "ліберального ЗМІ з гучним прізвищем".

Про це вона повідомила у Facebook.

"Я не можу, не буду спілкуватися із жодним російським медіа чи журналістом, які б гучні назви чи прізвища вони не мали, на жодну тему, у тому числі і щодо заручників. Колись я спілкувалася з багатьма відомими російськими журналістами. Зараз це просто неможливо, і я не візьму трубку від жодного з них", – наголосила віце-спікер.

Вона додала, що з усіма питаннями стосовно заручників російським ЗМІ необхідно звертатися до СБУ, у центр із питань звільнення, у МЗС України або в офіційні установи.

"У мене немає жодної довіри до жодного російського медіа, у тому числі до так званих російських лібералів. До жодного російського телефонного номера, що висвічується на мобільному, бо я не знаю, хто це дзвонить і чи це він, чи це якась чергова ФСБшна історія. Маю повне право", – зазначила Геращенко.

Вона додала, що ухвалила таке рішення, зокрема після "гидозної" історії з матір'ю російського військовослужбовця Віктора Агєєва, її "слєзлівими" зверненнями до президентів України Петра Порошенка і РФ Володимира Путіна.

"До Путіна апелюєте – і мами, і "папи", і російські журналісти. А нам подзвоните після закінчення війни. Після того, як ваша армія забереться геть із нашої землі. Може, застанете на морі, десь там у прекрасному Криму чи на Донбасі. І я обов'язково візьму трубку", – підсумувала нардеп.

25 червня 2017 року штаб АТО повідомив, що військовослужбовці Збройних сил України ліквідували в Луганській області ДРГ противника. Зокрема, було затримано російського громадянина Агєєва.

Він підтвердив, що служить у армії РФ за контрактом, і заявив, що перебував у Луганській області з березня. У міноборони РФ спростували інформацію, що Агєєв є чинним військовослужбовцем.

В Україні Агєєва підозрюють у створенні терористичної групи чи організації, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У липні мати українського політв'язня Станіслава Клиха Тамара і мати Світлана Агєєва звернулися до президентів Росії та України із проханням помилувати їхніх дітей. Звернення записав у Києві російський журналіст Павло Канигін.