Ізраїльський політконсультант Клюгхафт назвав фейком інформацію про роботу на штаб Порошенка

Клюгхафт: Я стратегічний консультант, а не чорний піарник
Фото: Moshe Klughaft / Facebook

Ізраїльський політтехнолог Моше Клюгхафт заявив, що зайнятий в інших країнах і не працює на виборчий штаб кандидата в президенти України, чинного глави держави Петра Порошенка.

Ізраїльський політтехнолог Моше Клюгхафт заперечує свою роботу на виборчий штаб чинного президента України Петра Порошенка, який балотується на другий строк. Про це він сказав у коментарі "Німецькій хвилі".

Клюгхафт назвав цю інформацію "фейком".

"Я зайнятий в інших країнах", – відповів він.

Також політтехнолог заявив, що не є "чорним піарником".

"Я стратегічний консультант, а не чорний піарник. Таке можуть казати лише боягузи", – додав він.

2 квітня екс-президент Грузії і колишній голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що Клюгхафт, який працював у штабі провладного кандидата Саломе Зурабішвілі на виборах у Грузії у 2018 році, приїхав у Київ, щоб "викинути серію брудних трюків проти Зеленського".

Завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента Володимир Горковенко назвав цю інформацію фейком. Також він спростував повідомлення нардепа Сергія Лещенка, що Клюгхафт опублікував у соцмережі фото із хмарочоса "Парус", де розташований телеканал "Прямий", який пов'язують із Порошенком. На думку співробітника АП, знімок зроблено в торговому центрі "Мандарин".

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24%, за Порошенка – 15,95% виборців. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.