"Я ще не планую". Адвокат Януковича не сказав, коли збирається поїхати до Ростова-на-Дону

Герасько: Якщо я читаю матеріали, про що я можу говорити з клієнтом? Треба спочатку прочитати, потім їхати і погоджувати правову позицію
Фото: censor.net.ua

Максим Герасько, держадвокат екс-президента України Віктора Януковича у справі про держзраду, повідомив, що сьогодні звернеться до Центру з надання безоплатної правової допомоги з проханням виділити йому фінансування на поїздку до Ростова-на-Дону для зустрічі з підзахисним.

Держадвокат екс-президента України Віктора Януковича у справі про держзраду Максим Герасько після засідання в Оболонському райсуді Києва не сказав журналістам, коли саме збирається поїхати до Ростова-на-Дону, повідомляє кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Я зараз хочу звернутися до Центру з надання безоплатної правової допомоги, щоб мені виділили фінансування і потім вирішити це питання", – зазначив він.

На думку Гераська, на таку поїздку не потрібно багато коштів.

Він уточнив, що зможе зустрітися з підзахисним тільки після повного ознайомлення з матеріалами провадження.

"Якщо я читаю матеріали, про що я можу говорити з клієнтом? Треба спочатку прочитати, потім їхати і погоджувати правову позицію", – заявив Герасько.

Він повідомив, що зараз читає 22-й том із 52.

На уточнювальне запитання журналіста про те, чи планує він поїхати у жовтні, Герасько відповів: "Я ще не планую".

Адвокат повідомив, що збирається звернутися до Центру з надання безоплатної правової допомоги з проханням виділити йому фінансування.

27 вересня в Оболонському райсуді продовжили розгляд справи про держзраду. Наступне засідання заплановано на завтра.

Герасько просив суд оголосити перерву через бажанням зустрітися з підзахисним у Ростові-на-Дону, а також видалити прокурора Максима Крима. Клопотання відхилили.

Розгляд справи Януковича по суті розпочався 26 червня. Ухвалено рішення про проведення процедури заочного засудження екс-президента.

17 серпня від захисту екс-президента відмовився державний адвокат Віталій Мешечек. Він назвав кримінальне провадження "особливо складним". Його замінив Герасько.

6 вересня Оболонський районний суд Києва переніс засідання у справі про держзраду Януковича на 21 вересня. Суддя прийняв доводи Гераська, який заявив, що йому необхідний час для ознайомлення з матеріалами справи. Журналістам держзахисник повідомив, що йому може знадобитися три місяці.

На засіданні 21 вересня було відхилено клопотання Гераська про відвід судді Владислава Дев'ятка і про виключення з числа доказів копій деяких документів і відеозаписів.

В Україні проти Януковича відкрито кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.