Янукович не братиме участі в засіданні Оболонського районного суду – захист

Захист знову заявив про загрозу життю Януковича
Фото: ЕРА

Адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк повідомив суду, що його підзахисного не викликали до суду належним чином.

Екс-президент України Віктор Янукович не братиме участі в сьогоднішньому засіданні Оболонського районного суду у справі про державну зраду колишнього глави держави. Про це заявив у суді адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Він зазначив, що Янукович не з'явиться до російського суду для участі в засіданні в режимі відеоконференції.

"Насамперед неявка спричинена відсутністю належного виклику, який має бути зроблено відповідно до Європейської конвенції", – заявив адвокат.

За словами Сердюка, ще одна причина – загроза життю Януковича, про що захист надасть суду необхідні документи.

29 червня суд продовжив розглядати справу по суті.

Янукович був обраний президентом України у 2010 році. Утік до Росії в лютому 2014 року після масових антиурядових виступів у центрі Києва.

В Україні проти Януковича відкрито кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

28 березня колегія Апеляційного суду Києва ухвалила рішення, що кримінальне провадження за обвинуваченням Януковича в державній зраді розглядатиме Оболонський райсуд Києва.

16 червня за підсумками підготовчого засідання суд вирішив почати розглядати справу по суті 26 червня.