Ярош має намір іти у Верховну Раду за списком об'єднаних націоналістів

Ярош: Я підтримую націоналістичний об'єднавчий процес
Фото: Дмитро Ярош / Facebook

Позафракційний народний депутат Дмитро Ярош висловив думку, що націоналісти у Верховній Раді зможуть стримати війну на сході України, і заявив, що йде до парламенту разом із націоналістами.

Позафракційний народний депутат Дмитро Ярош заявив, що піде на парламентські вибори за списком об'єднаних націоналістів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Найкращим антивірусом від вірусу промосковського реваншизму є український націоналізм. Тому націоналісти обов'язково мають бути представлені у Верховній Раді і мати там потужну фракцію. Досягнути цього націоналісти можуть, тільки об'єднавшись на чітких ідейних, програмових та моральних засадах. Наскільки я знаю, процес об'єднання в націоналістичному середовищі успішно йде й українці будуть мати можливість віддати свої голоси за список об'єднаних націоналістів", – зазначив Ярош.

За його словами, через війну в Україні потрібно залишити в минулому розбіжності, непорозуміння, нездорові амбіції та показати всій нації "приклад єднання перед загрозою ліквідації абсолютної цінності – держави".

"Площадкою для єдиного націоналістичного списку має стати Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Я підтримую націоналістичний об'єднавчий процес і дав згоду балотуватися на цих дострокових виборах по списку об'єднаних націоналістів. Українці! Зупинили ворожу "русскую весну" у 2014-му, зупинимо спроби російського реваншу у 2019-му. Чим більше буде націоналістів у парламенті, тим менше крові проллється на фронті. У єдності – сила!" – додав Ярош.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня.

23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.