Кернес заявив, що Кличку пропонували йти на вибори у "партії мерів"

Кернес: Кличко сказав, що набирає свій склад і в нього є свої стратегічні думки
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

За словами мера Харкова Геннадія Кернеса, київський міський голова Віталій Кличко на пропозицію про участь у "партії мерів" заявив, що "набирає свій склад" до парламентських виборів.

Мер Харкова Геннадій Кернес в ефірі каналу "1+1" 30 травня заявив, що пропонував київському міському голові Віталієві Кличку взяти участь у його спільному з мером Одеси Геннадієм Трухановим політичному проекті.

"Що стосується Кличка, йому було поставлено запитання. Він сказав, що набирає свій склад і в нього є свої стратегічні думки", – заявив Кернес.

20 травня видання LB.ua, посилаючись на дані джерел, повідомило, що мери Харкова та Одеси Геннадій Кернес і Геннадій Труханов домовилися про створення "партії мерів", яку буде орієнтовано на електорат Східної та Південної України.

За даними співрозмовників видання, нову політсилу можуть створити на базі партії Труханова "Довіряй ділам", а партійний список, найімовірніше, очолить харківський мер. Одеський мер повідомляв журналістам, що дострокові вибори не стануть перешкодою для успіху проекту, бо обидва градоначальники мають "дуже високі рейтинги і часу на розкрутку не треба".

Кернес 20 травня, підтвердив, що вони разом із Трухановим поведуть на вибори у Верховну Раду свою політичну силу, але залишаться на посадах.

Труханов повідомив, що з'їзд політичної сили відбудеться 2 червня в Харкові.

Джерела "Української правди" зазначали, що Кличко може піти на парламентські вибори разом з екс-президентом України Петром Порошенком.