Явка на виборах президента на українській станції в Антарктиді становила 100%

У голосуванні на станції "Академік Вернадський" узяло участь 12 громадян України
Фото: uac.gov.ua

Голосування у другому турі виборів президента України на станції "Академік Вернадський" завершилося приблизно за півгодини після відкриття виборчої дільниці.

На спецдільниці на антарктичній станції "Академік Вернадський" завершилося голосування в другому турі виборів президента України. Про це повідомив 21 квітня прес-центр Національного антарктичного наукового центру.

Голосування почалося о 8.00 за місцевим часом (14.00 за Києвом) і тривало приблизно півгодини. О 14.30 виборча комісія оформила протокол і о 14.40 через інтернет надіслала його у ЦВК.

У голосуванні взяло участь 12 громадян України, тобто всі учасники 24-ї української антарктичної експедиції.

Під час першого туру виборів президента України на станції проголосували 37 осіб – 11 членів постійної експедиції і 26 учених із сезонного загону, які в той час перебували на станції. Минулого тижня відбулася ротація, і на станції залишилося тільки 12 полярників.

21 квітня в Україні відбувається другий тур виборів президента. На посаду глави держави претендують Володимир Зеленський і Петро Порошенко. "ГОРДОН" веде текстову трансляцію головних подій, пов'язаних із процесом голосування та підрахунком голосів.