Станом на 17.00 поліція зареєструвала 938 повідомлень про ймовірні порушення на виборах президента України, відкрито 12 кримінальних проваджень

21 квітня відбувається другий тур президентських виборів
Фото: EPA

Найбільше повідомлень про порушення під час другого туру президентських виборів стосувалося незаконної агітації, зазначили в Нацполіції України.

Станом на 17.00 21 квітня в поліцію надійшло 938 повідомлень про порушення під час голосування у другому турі виборів президента України. Про це пише прес-служба Нацполіції.

Слідчі відкрили 12 кримінальних проваджень: 10 – за ст. 159 Кримінального кодексу (незаконне використання виборчого бюлетеня) і два – за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Також поліція склала 13 протоколів про адмінпорушення.

У відомстві зазначають, що найбільше повідомлень стосувалося незаконної агітації (118), фотографування бюлетеня (49), пошкодження бюлетеня (11), підкупу виборців (вісім) і спроб винести бюлетень із дільниці (два).

"Найбільше повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом, надійшло в Києві, Дніпропетровській, Харківській та Донецькій областях", – додали в Нацполіції.

21 квітня в Україні відбувається другий тур виборів президента. На пост глави держави претендують Володимир Зеленський і Петро Порошенко. "ГОРДОН" веде текстову трансляцію основних подій, пов'язаних із процесом голосування та підрахунком голосів.

Станом на 15.00 явка виборців становила 45,26%.