Єльченко заявив, що переговори стосовно врегулювання ситуації на Донбасі потрібно переносити з Мінська

Єльченко: Це наші сусіди, наші колишні партнери по СНД – я не можу зрозуміти, чому вони голосують "проти"
Фото: ukraineun.org

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що делегація Білорусі в ООН постійно виступає проти українських пропозицій, а тому майданчик для переговорів стосовно Донбасу потрібно переносити з Мінська.

Переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі потрібно переносити з Мінська. Таку думку в ефірі телеканала "Прямий" висловив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

"Делегація Білорусі в ООН просто хронічно голосує проти будь-яких наших ідей, проти будь-яких наших пропозицій, навіть тих, які не стосуються конфлікту з Росією. Це вже свідчить про певну позицію країни, з якої нам потрібно робити серйозні висновки", – зазначив Єльченко. За його словами, так само поводиться і делегація з Казахстану.

"Якщо ще можна зрозуміти голосування Сирії, Північної Кореї, – це просто сателіти. Але, скажімо так, наші сусіди, наші колишні партнери по СНД – я не можу зрозуміти, чому вони голосують "проти", – додав постпред.

На його думку, переговори потрібно переносити в якусь іншу столицю.

"При всій моїй повазі до білоруської дипломатії, я не можу зрозуміти таку позицію, про яку нейтральність ідеться? І нехай вони на нас не ображаються, але факти – на табло Генасамблеї", – підкреслив Єльченко.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Дипломатичні переговори про врегулювання конфлікту відбуваються у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії.

У листопаді 2017 року позафракційний народний депутат Сергій Тарута повідомив, что Австрія оптимально підходить для переговорів щодо Донбасу.

У січні 2018 року президент США Дональд Трамп на зустрічі з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим запропонував перенести з Мінська переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.