Кабмін дозволив онлайн-реєстрацію місця проживання дітей

Для реєстрації місця проживання дитини тепер не потрібно відвідувати Центр надання адміністративних послуг
Фото: depositphotos.com

За словами першого заступника міністра цифрової трансформації Олексія Вискуба, цільовою аудиторією послуги онлайн-реєстрації місця проживання є батьки приблизно 6 млн дітей.

Кабінет Міністрів України на засіданні 22 липня ухвалив постанову, що дозволяє надавати публічну послугу з реєстрації місця проживання дітей та зняття їх із реєстрації, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Проєктом акта пропонується внесення змін у правила реєстрації місця проживання і фактично запроваджується можливість реєстрації місця проживання дитини віком до 14 років в електронній формі. Фактично цільовою аудиторією цієї послуги є батьки близько 6 млн дітей", – повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

Він зазначив, що батькам надають можливість зареєструвати чи зняти з реєстрації місця проживання свою дитини виключно в електронній формі без відвідування Центру надання адміністративних послуг та інших органів держвлади.

У вересні минулого року президент України Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає введення електронної реєстрації місця проживання.

Одним із пунктів передвиборчої кампанії Зеленського була ідея "перенести державу у смартфон".