Кабмін має виправити критичні помилки попереднього уряду – нардеп Шахов

Шахов: Якщо не знизити комунальні тарифи, українці далі отримуватимуть захмарні платіжки
Фото: Сергій Шахов / Facebook

Позафракційний народний депутат Сергій Шахов однією з "критичних помилок" Кабінету Міністрів Володимира Гройсмана назвав підвищення тарифів на комунальні послуги.

Новий уряд України має почати роботу з виправлення "критичних помилок" попереднього Кабінету Міністрів. Таку думку висловив позафракційний народний депутат Сергій Шахов в ефірі телеканала "Прямий", пишуть "Українські новини".

"По-перше, якщо не знизити комунальні тарифи, українці далі отримуватимуть захмарні платіжки, а галузь буде нарощувати борги. По-друге, кадрових змін потребують корумпована "Укрзалізниця", "Укрпошта", яка постійно просить дотації на свою діяльність, та "Нафтогаз", який працює переважно на премії свого керівництва", – заявив він.

Також Шахов закликав завершити реформу децентралізації, закріпивши її в Конституції України. Він додав, що новий уряд має виправити помилки попереднього, перш ніж почати виконання власних обіцянок.

"В іншому разі новий Кабмін може швидко втратити підтримку українців", – підсумував Шахов.

Кабмін Володимира Гройсмана пішов у відставку 29 серпня, у день початку роботи Верховної Ради IX скликання. Того самого дня головою уряду було призначено Олексія Гончарука та затверджено новий склад Кабінету Міністрів.