Кабмін призначив т.в.о. директора "Укрспирту"

Директором "Укрспирту" призначено Лучечка
Фото: ukrspirt.com

Держпідприємство "Укрспирт" очолив екс-заступник голови профспілки працівників спиртової галузі Юрій Лучечко.

Кабінет Міністрів України призначив тимчасовим виконувачем обов'язків директора державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" радника директора Юрія Лучечка. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 6 вересня.

Лучечко раніше був заступником голови профспілки працівників спиртової галузі.

Державне підприємство "Укрспирт" – монопольний виробник і продавець спирту в Україні. До складу компанії входить понад півсотні спиртових заводів.

16 листопада 2016 року Кабінет Міністрів підтримав законопроект "Про демонополізацію та впровадження ринкових принципів функціонування спиртової галузі", який передбачає приватизацію держпідприємств спиртової галузі та повну лібералізацію експорту спирту з України.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оголосило конкурсний відбір на посаду керівника "Укрспирту" в лютому цього року.

Це була вже не перша спроба провести конкурс, але попередні з різних причин також провалилися. Зокрема, конкурс, оголошений у січні 2015 року, було перезапущено на вимогу профспілкової організації "Укрспирту", яка заявила про судимості відібраних кандидатур. Під час другого конкурсу з обрання керівника "Укрспирту" жоден із кандидатів не набрав потрібної кількості голосів.

У серпні 2015 року радник міністра аграрної політики і продовольства України Олексій Зубрицький заявляв, що на посаду керівника держпідприємства претендують люди, які свого часу були під слідством.

Екс-міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий у липні заявив, що номінаційний комітет Кабміну не вибрав нового голови "Укрспирту".