Кабмін України доручив Міністерству охорони здоров'я забезпечити тимчасове припинення проведення планових операцій і госпіталізацій

В Україні зафіксовано сім пацієнтів із коронавірусною інфекцією
Фото: depositphotos.com

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству охорони здоров'я забезпечити максимальну готовність і перепрофілювання медичних закладів для приймання та лікування інфікованих коронавірусом людей у важких станах.

Через загрозу поширення коронавірусу Кабінет Міністрів України доручив Міністерству охорони здоров'я забезпечити тимчасове припинення проведення планових операцій і госпіталізацій, крім термінових і невідкладних. Про це йдеться в постанові уряду №215 від 16 березня.

"Міністерству охорони здоров'я забезпечити: тимчасове припинення проведення планових заходів із госпіталізації та планових операцій, крім термінових і невідкладних, а також максимальну готовність і перепрофілювання медичних закладів для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах", – ідеться в документі.

З 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції введено карантин: у країні заборонили масові заходи й зачинили навчальні заклади. Обмежувальні заходи триватимуть до 3 квітня. Крім того, у ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, а з 17 березня припинить авіаційне сполучення з іншими країнами.

Кабмін 16 березня ввів режим надзвичайної ситуації з 17 березня в Чернівецькій і Житомирській областях, де було виявлено перші випадки COVID-19. 17 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українська влада готова до введення надзвичайного стану у країні.

З 12.00 18 березня в Україні припиняють залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Також буде припинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі. Особистий автомобільний транспорт громадян може пересуватися без обмежень.

В Україні зафіксовано сімох пацієнтів із коронавірусною інфекцією (четверо – у Чернівецькій області, двоє у столиці, одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла). Ще шістьох українців лікують від COVID-19 за кордоном.