Кабмін України призначив міністру оборони сьомого заступника. За 2019 рік він задекларував 13 тис. грн доходу

Кабмін призначив нового заступника міністра оборони на позачерговому засіданні 12 червня
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України призначив заступником міністра оборони підприємця Ігоря Халімона, який раніше був керівником ТОВ "МХП-Безпека" та ТОВ "Безпека МХП".

На позачерговому засіданні 12 червня Кабінет Міністрів України призначив заступником міністра оборони підприємця Ігоря Халімона, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Халімон пройшов співбесіду і спецперевірку.

Відповідно до даних держреєстрів, Халімон раніше був власником та керівником ТОВ "МХП-Безпека" та ТОВ "Безпека МХП".

У декларації, яку Халімон подав як кандидат на посаду заступника міністра, зазначено, що минулого року він за основним місцем роботи в компанії "МХП-Безпека" отримав 8113 грн зарплати. Він також отримав 5 тис. грн як дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав ТОВ "Спецпостач компані" і 155 грн від компанії "Київстар".

У Халімона є 50 біткоінів, $133 тис. заощаджень, які зберігає готівкою, ще 57 633 грн він розмістив на банківському рахунку.

Він задекларував будинок і земельну ділянку у Вінницькій області, якими володіє із Сергієм Халімоном (імовірно, це батько), квартиру, в якій проживає, але яка йому не належить, і годинники Urwerk та Breguet. У Халімона немає своєї машини, він користується автомобілями Mercedes-Benz GLS 500 2016 року і Toyota Land Cruiser 2017 року, які є у власності інших громадян.

У Халімона є акції в компаніях Inary Inc (США) і Waisell FZE (ОАЕ). Також йому належать 50% корпоративних прав компанії SKI Holding (Словаччина) та 100% – у компанії Insouciance (Чехія).

Відтак, у міністра оборони Андрія Тарана наразі буде семеро заступників: окрім Халімона, це Іван Руснак (перший заступник), Олександр Поліщук, Ігор Старобінський, Олександр Миронюк, Анатолій Петренко та Юлій Гере. Таран очолив міністерство в березні 2020 року.