Кабмін України призначив трьох заступниць глави МОЗ

У міністра Степанова тепер чотири заступники
Фото: kmu.gov.ua

Заступницями міністра охорони здоров'я України Максима Степанова стали Олена Теряєва, Світлана Шаталова та Ірина Микичак. Теряєва і Шаталова раніше працювали зі Степановим в Одеській облдержадміністрації.

На засіданні 8 квітня уряд призначив трьох заступниць міністра охорони здоров'я України, повідомила пресслужба МОЗ у Telegram.

Першою заступницею стала Олена Теряєва, а Світлана Шаталова та Ірина Микичак – заступницями.

На сайті міністерства уточнили, що Теряєва відповідатиме за реформування системи охорони здоров'я та за налагодження й координацію процесів у відомстві, а Шаталова – за фінансово-економічний напрям, інвестиції, взаємодію з підприємствами, які є в управлінні МОЗ. Сфер, які буде курирувати Микичак, не уточнюють.

Теряєва і Шаталова раніше працювали з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим в Одеській обласній державній адміністрації. Коли Степанов очолював ОДА, Теряєва була директоркою департаменту охорони здоров'я адміністрації, а Шаталова – заступницею голови ОДА. Окрім того, Шаталова працювала разом зі Степановим на державному підприємстві "Поліграфічний комбінат "Україна". Степанов у 20112016 роках очолював підприємство, а Шаталова була його заступницею з фінансово-економічних питань.

Теряєва – лікарка за освітою. У 1990-х працювала лікаркою в Макіївці Донецької області. У 2000-х обіймала різні посади у сфері охорони здоров'я в Макіївці та Одесі. Останнє місце роботи – директорка Південного регіонального департаменту Національної служби здоров'я.

Шаталова – економістка за освітою. Окрім ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" та Одеської ОДА, працювала в компаніях "Газ України" і "Нафтогаз України".

Микичак – лікарка за освітою. У 2017–2019 роках вона очолювала департамент охорони здоров'я Львівської ОДА. У березні 2020 року Микичак призначили першою заступницею міністра охорони здоров'я, а зараз перепризначили заступницею міністра.

Отже, у Степанова наразі чотири заступники: Теряєва, Шаталова, Микичак та Віктор Ляшко, який також є головним санітарним лікарем України.

Степанов став міністром охорони здоров'я 30 березня. До цього у 20172019 роках він очолював Одеську ОДА. Попередник Степанова – Ілля Ємець – пропрацював на посаді міністра менше ніж місяць.