Казанський: Підконтрольна нардепу від Радикальної партії Рибалці "Снек-Експорт" постачала товари в супермаркети Донецька та Луганська через Білорусь

"Снек-Експорт" входить до сімейного бізнесу Сергія Рибалки, про це раніше згадував адвокат Рибалки і сам депутат
Фото: Сергій Рибалка / Facebook

Український журналіст Денис Казанський опублікував аналітичну записку, у якій ідеться, що російські і білоруські посередники, через яких фірма "Снек-Експорт" постачала продукцію в анексований Крим та окупований Донбас, потрапили під українські санкції строком на три роки. "Снек-Експорт" входить до корпорації сім'ї нардепа від Радикальної партії Сергія Рибалки.

Під санкції РНБО на три роки потрапили компанії з Росії та Білорусі, через які підконтрольна нардепу від Радикальної партії Олега Ляшка Сергію Рибалці фірма "Снек-Експорт" постачала товари в супермаркети окупованих Донецька і Луганська, заявив журналіст Денис Казанський та опублікував у Facebook аналітичну записку.

"14 травня 2018 року указом президента України №126/2018 затверджено рішення РНБО України від 2 травня 2018 року "Про застосування персональних спеціальних економічних санкцій" до ряду юридичних осіб, у тому числі – в ТОВ "Мир Пива" (Мінськ, Білорусь) та ТОВ "Белтрейд" (Смоленськ, Росія). До них застосовано персональні обмежувальні санкції у вигляді обмеження торговельних операцій строком на три роки", – ідеться в документі.

Після транспортування продукції "Снек-Експорт" через Білорусь і Росію, на території ОРДЛО її поширювали ТОВ "Форс Плюс" (Луганськ) та ТОВ "ДІАД" (Донецьк). Продавали снеки в торгових мережах через зареєстровані на окупованих територіях ДП ССС "Народний", ТОВ "Перший республіканський супермаркет" і "ЛНР Продторг".

"Ой, як незручно вийшло. Поки Олег Валерійович Ляшко виряджався у вишиванку і виголошував промови, сповнені патріотичного пафосу, СБУ тут викрила злочинну схему, організовану одним із головних спонсорів Радикальної партії – Сергієм Рибалкою. Підконтрольна йому компанія "Снек-Експорт" постачала товари в захоплені Захарченком і Плотницьким супермаркети Донецька та Луганська через Білорусь. В Україні згадані в документі білоруські компанії під санкціями. А фірми та супермаркети з ОРДЛО контролюють бандити і вбивці. Цікаво тільки, чому у списку немає "Семерочки" Паші Губарєва? Не домовилися?" – написав Казанський.

"У ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено обставини здійснення фінансування терористичних організацій самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" окремими суб'єктами господарської діяльності України шляхом постачання продукції власного виробництва до ОРДЛО з подальшою її реалізацією через торговельні мережі, захоплені проросійськими бойовиками", – ідеться в аналітичній записці.

"Снек-Експорт" входить до сімейного бізнесу народного депутата від Радикальної партії Сергія Рибалки, про це раніше згадував адвокат Рибалки і сам депутат.