Кернес заявив, що на президентських виборах голосував би за Порошенка

Кернес: Можна обіцяти, а можна піти і зробити
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Міський голова Харкова Геннадій Кернес розповів, що на президентських виборах підтримав би кандидатуру Петра Порошенка, бо нинішній глава держави сприяв інвестиціям у місто.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес проголосував би на президентських виборах в Україні за нинішнього главу держави Петра Порошенка. Про це він заявив 26 грудня на брифінгу, який транслювало у Facebook місцеве видання NewsRoom.

"За якого президента голосував би Кернес? Я можу сказати – за Порошенка. Чому? Тому що ось він докладав чимало зусиль, щоб у Харкові було фінансування метрополітену, щоб у Харкові було фінансування [Європейського] банку реконструкції та розвитку, [Європейського] інвестиційного банку, Світового банку", – заявив мер.

За його словами, конкуренти Порошенка тільки обіцяють.

"Можна обіцяти, а можна піти і зробити", – зазначив Кернес.

Він підкреслив, що підтримає людину, яка дбатиме про особливості і традиції Харкова.

"Поки наші традиції та особливості підтримує Петро Порошенко. Я це кажу як міський голова", – заявив Кернес.

За його словами, він "чітко пам'ятає", скільки відсотків – "більше ніж 50%, навіть більше, ніж Михайло Добкін" – Порошенко набрав у Харкові на попередніх виборах.

Мер Харкова також повідомив, що одержував пропозицію балотуватися від партії "Відродження".

"Вони пропонували мені висуватися (ймовірно, в президенти. – "ГОРДОН"). Я таку пропозицію не прийняв, тому що я люблю місто і хочу бути поруч із харків'янами", – зазначив Кернес.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке проводили наприкінці листопада – на початку грудня, серед потенційних кандидатів у президенти найвищий рейтинг у лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко (за неї готові віддати свої голоси 21,2% респондентів, які підуть на вибори і визначилися зі своїми уподобаннями), на другому місці – шоумен Володимир Зеленський (14,6%), на третьому – Порошенко (11,6%).