Кличко призначив Мондриївського т.в.о. першого заступника голови КМДА після скандалу з Поворозником

Мондриївський тимчасово обійняв посаду першого заступника Кличка
Фото: kyivcity.gov.ua

14 квітня співробітники СБУ провели обшуки у першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, який нібито міг отримати хабар від компанії-забудовника. Мер столиці Віталій Кличко заявив, що усуває свого заступника, щоб розслідування було неупередженим. Обов'язки першого заступника голови міськдержадміністрації виконуватиме Валентин Мондриївський.

Мер Києва Віталій Кличко усунув Миколу Поворозника від виконання обов'язків першого заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) і тимчасово призначив на цю посаду Валентина Мондриївського. Про це Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу, який 21 квітня транслювали на його сторінці у Facebook.

17 квітня Поворозник повідомив, що звернувся до міського голови з проханням усунути його від посади на час розслідування справи про нібито отримання ним хабара від представника компанії-забудовника.

"Щоб розслідування було неупередженим і не було закидів у якомусь впливі чиновника високого рангу, яким є Поворозник, він написав заяву про відсторонення його від виконання обов'язків на час розслідування. Я вважаю це правильним кроком", – сказав мер.

Він зазначив, що столична влада очікує оперативного та об'єктивного розслідування справи. "І без політики", – підкреслив Кличко.

Мондриївський є одним із заступників голови КМДА.

14 квітня ТСН із посиланням на власні джерела повідомила, що співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність Поворозника, який, імовірно, через посередника вимагав неправомірну вигоду в розмірі $125 тис. від представника компанії-забудовника. Посередника нібито затримали після отримання $60 тис. У КМДА відбулися обшуки.

15 квітня Поворозник заявив, що ніколи не брав хабарів, оскільки "це суперечить його життєвим та професійним поглядам і принципам".