Клімкін: Я не закликав українців відмовитися від відвідин Білорусі. Але ветеранам АТО, журналістам, активістам необхідно враховувати ризики

Клімкін: Що робити? Думати головою!
Фото: ЕРА

Плануючи поїздку в Білорусь, громадянам України потрібно "думати головою", заявив глава МЗС України Павло Клімкін. Водночас він наголосив на важливості контактів українського та білоруського суспільства.

Попередження про те, що в Білорусі діють російські спецслужби, не варто сприймати як рекомендацію всім українцям відмовитися від відвідин сусідньої держави. Про це написав у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Запитують, що ж робити? Насправді – нічого не робити. Просто думати головою і зважати на цілком реальну небезпеку. Я ніколи не закликав українських громадян не відвідувати Білорусь. Власне, це відбувається кожного дня. Але багатьом ветеранам АТО, журналістам, громадським активістам варто дуже ретельно зважувати всі ризики", – зазначив глава МЗС.

Незважаючи на складну ситуацію, контакти з білоруським суспільством украй важливі для українців, додав Клімкін.

24 жовтня він заявив, що перебування громадян України в Білорусі – потенційно небезпечне, оскільки на території цієї країни діють російські силові структури.

У МЗС Білорусі 25 жовтня заявили, що не будуть коментувати "небилицю". За підрахунками відомства, Білорусь у 2018 році відвідали 1,5 млн українців.