Клімкін: Ніяких конкретних дат для зустрічей у нормандському форматі поки немає

Клімкін про зустріч у нормандському форматі: На сьогодні ніяких точних домовленостей із цього приводу немає
Фото: EPA

Про дату ймовірної зустрічі в нормандському форматі можна буде говорити після погодження її порядку денного, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Поки немає конкретних дат імовірних зустрічей у нормандському форматі з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це журналістам у Києві 6 травня сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Він зазначив, що контактує зі спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером і представниками Німеччини та Франції.

"Але на сьогодні можу для всіх підтвердити: ніяких конкретних дат для "нормандських" зустрічей на будь-якому рівні у нас поки немає. Як тільки ми погодимо порядок денний можливої зустрічі, тоді будемо говорити про дати. На сьогодні ніяких точних домовленостей із цього приводу немає", – сказав Клімкін.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

Переговори з урегулювання конфлікту ведуть у мінському (Україна – Росія – ОБСЄ) і нормандському (Україна – Росія – Німеччина – Франція) форматах.

Глави держав нормандського формату зустрічалися востаннє 19 жовтня 2016 року в Берліні. 26 квітня 2019 року. Він повідомляв, що найближчим часом зустрічі лідерів "Нормандської четвірки" не заплановано.