Клімкін: На сьогодні консенсусу щодо скасування санкцій проти РФ немає

Клімкін про санкції проти РФ: Як усе буде відбуватися далі – будемо дивитися
Фото: EPA

Є багато країн, які не проти зняття санкцій із Росії, але консенсусу щодо пом'якшення санкцій немає, сказав ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

У Європі поки немає консенсусу щодо зняття санкцій із Росії. Про це заявив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "24 каналу", яке вийшло 4 листопада.

"Я вважаю, що [консенсус] може з'явитися. Але на сьогодні такого консенсусу немає. Так, є багато країн, які не проти скасувати санкції, але консенсусу щодо пом'якшення санкцій немає. Одна справа – це Парламентська асамблея Ради Європи [у яку повернули делегацію РФ], а зовсім інша – це те, що у Франції кажуть: "Давайте знову ангажувати Росію". Але це не тому, що вони випадково полюбили [президента РФ Володимира] Путіна, а через Сирію, адже французьке суспільство травмовано цими терористичними актами. І як усе буде відбуватися далі – будемо дивитися", – сказав ексміністр.

Сполучені Штати, Євросоюз та деякі інші країни запровадили економічні санкції щодо Росії навесні 2014 року після анексії Криму й початку російської агресії на Донбасі. Санкційні пакети кілька разів розширювали та посилювали.