Клімкін заявив, що для комунікації Зеленського з РФ потрібна допомога міжнародних партнерів

Клімкін: Команду для переговорів потрібно сформувати, і важливо стати її лідером
Фото: Pavlo Klimkin / Facebook

Розвиток політичної ситуації в Україні не відповідав сценарію Кремля. Президент України Володимир Зеленський може комунікувати з РФ, але тільки за допомоги міжнародних друзів і партнерів. Таку думку висловив український міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Для комунікації президента України Володимира Зеленського з Росією потрібні міжнародні партнери. Про це в інтерв'ю виданню LB.ua заявив український міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Він [Зеленський] розуміє, що для комунікації потрібні наші міжнародні друзі і партнери. Він точно буде на них спиратися і за їхньої допомоги говорити з Росією", – зазначив Клімкін.

Відповідаючи на запитання, чи може президент РФ Володимир Путін говорити із Зеленським на рівних, глава МЗС підкреслив, що на міжнародних зустрічах і самітах Путін завжди говорить сам, ні в кого нічого не запитує.

"Дуже-дуже рідко йому щось озвучує [міністр закордонних справ РФ Сергій] Лавров. А всі інші взагалі мовчать. Ми, німці та інші працюємо зовсім по-іншому – у нас задіяна команда. Але команду потрібно сформувати, і дуже важливо стати лідером цієї команди. Оскільки навіть якщо є класна команда, це не факт, що ви будете її драйвити. От якщо у Зеленського це вийде, то шанси є. Усе не так катастрофічно", – сказав Клімкін.

Він додав, що ситуація в Україні склалася не за російським сценарієм. "Вони хотіли дещо іншої реальності", – зазначив глава українського МЗС.

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів президента. 30 квітня ЦВК офіційно оголосила результати виборів, перемогу здобув Зеленський із результатом 73,22% голосів виборців. 20 травня він офіційно вступив на пост президента України.

Його було призначено міністром закордонних справ у червні 2014 року. У відеозверненні, опублікованому 17 травня у Facebook, Клімкін сказав, що подав заяву про відставку. Він повідомив, що піде на вибори до Верховної Ради як самовисуванець.