Коломойський про Киву: Можу йому зателефонувати, сказати: "Красень, молодець". Він мені надсилає свої виступи. Порадами допомагаю, грошима – ні

Коломойський заявив, що спілкується з Кивою
Фото: Илья Кива / Facebook

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що лідер Соцпартії України Ілля Кива нещодавно приїжджав до нього в Ізраїль.

Бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю головному редактору LB.ua Соні Кошкіній заявив, що не підтримує фінансово лідера Соцпартії України Іллю Киву. Другу частину інтерв'ю опубліковано 27 листопада на каналі KishkiNa в YouTube.

"Є Ілля Кива, я його знаю із 2014 року. Так, у нього зараз якась нова ідея є, Соціалістична партія, він за неї боровся з [нардепом від Блоку Петра Порошенка Сергієм] Капліним. Ідея соціалістична 100% гарна... Можу йому зателефонувати, сказати: "Красень, молодець". Він мені надсилає свої виступи", – сказав Коломойський.

Він зазначив, що Кива нещодавно приїжджав до нього в Ізраїль.

"Так, був. Ми спілкувалися", – заявив бізнесмен.

На запитання, чи допомагає він Киві грошима, Коломойський відповів: "Ні. Порадами – так".

"Кива не входить у сферу наших життєвих або управлінських інтересів. У нього інший начальник є", – заявив бізнесмен.

Із 10 грудня 2014 року Кива працював заступником начальника міліції Донецької області, а із 30 червня 2015 року – Херсонської. У жовтні 2015 року Киву було призначено головою департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України. У травні 2016-го його звільнили з Нацполіції, 11 жовтня 2016 року призначили радником міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

8 липня 2017 року Кива очолив Соціалістичну партію України.

3 листопада Соціалістична партія висунула свого лідера Киву кандидатом у президенти України.