Команда Зеленського: Ближнє коло Порошенка співпрацює з російськими медіа з метою дискредитації новообраного президента України

Команда Зеленського: Дехто не готовий із гідністю прийняти свою поразку
Фото: ЕРА

В оточенні президента Петра Порошенка не готові визнати його поразку на виборах, тому там фабрикують фейкові новини про Володимира Зеленського, які часто потрапляють у російські ЗМІ. Про це заявили в команді переможця президентських виборів.

Оточення чинного президента України Петра Порошенка, який програв у другому турі виборів Володимиру Зеленському, поширює фейкові новини, які активно розходяться у російських ЗМІ. Про це йдеться в заяві команди Зеленського, яка є у розпорядженні видання "ГОРДОН".

"Незважаючи на розгромну поразку Петра Порошенка на президентських виборах, "бібліотека фейків" його імені продовжує свою чорну справу. Упродовж останніх кількох днів людьми з оточення Петра Порошенка було сфабриковано відразу кілька відверто брехливих новин, які, втім, розійшлися у ЗМІ. Зокрема, у російських. Це наштовхує на висновок про тісну співпрацю близького кола Порошенка з російськими медіа з метою дискредитації новообраного президента України", – стверджують у команді Зеленського.

Зокрема, народний депутат із фракції Блоку Петра Порошенка Володимир Ар'єв повідомив у своєму Facebook, що на відпочинку в Туреччині поруч із Зеленським під час приготування шашлику нібито перебував німецький лівий політик Грегор Гізі, який лобіює інтереси Росії в ПАРЄ.

"Потім з'ясувалося, що поруч із Зеленським був працівник турецького ресторану, кухар Фірат. Фейкотворець Ар'єв оновив свій Facebook-пост і навіть перепросив, але його неправдиве повідомлення набуло поширення у ЗМІ", – зазначила команда переможця президентських виборів.

Потім розійшлася хвиля дезінформації про перебування Зеленського на яхті бізнесмена Ігоря Коломойського, його зустрічі та переговори з представниками помічника президента РФ Владислава Суркова і голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. Це повідомлення російського Telegram-каналу "НеЗыгарь" поширювали прихильники Порошенка, зазначають автори заяви.

"Кому це вигідно? Відповідь очевидна. Дехто не готовий із гідністю прийняти свою поразку, його оточення каламутить прозору воду, намагаючись приховати власні недобросовісні дії, зокрема використовуючи у своїх маніпуляційних інформатаках представників медіа. Але відповідальність неминуча. І вона вже близько. Адже короткостроковий і досить неспокійний відпочинок Зеленського вже завершився. Він повертається до справ. Для деяких вони можуть стати кримінальними", – ідеться в заяві.

Також повідомляють, що під час короткострокового відпочинку Зеленського в Туреччині на закриту територію готелю пробралися журналісти телеканала "Россия". Збрехавши про себе, вони сфотографувалися з українським політиком, а потім намагалися організувати провокацію, стверджують у команді переможця виборів.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з даними опрацювання 100% електронних протоколів, за Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за Порошенка – 24,45%.

26 квітня Зеленський повідомив про виліт до Туреччини на відпочинок. За його словами, це були його перші вихідні за чотири місяці. 29 квітня політик повернувся в Україну.