Комітет Верховної Ради підтримав законопроект про військове привітання "Слава Україні!"

Комітет одноголосно підтримав ініціативу про військове вітання "Слава Україні!"
Скріншот: 5 канал / YouTube

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони одноголосно підтримав законопроект президента України Петра Порошенка про ухвалення нового військового статуту Збройних сил України.

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони одноголосно дав позитивну оцінку тексту запропонованого українським президентом Петром Порошенком законопроекту про зміну військового статуту ЗСУ та ухвалення офіційного вітання української армії "Слава Україні!" і відповіді "Героям слава!". За рішення проголосувало 12 нардепів, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

В обґрунтуванні ухвалення змін ідеться, що воно дасть змогу запровадити нові традиції в українській армії і буде "позитивно впливати на військовослужбовців".

Депутати погодили рішення про взяття закону за основу за скороченою процедурою.

"Міністерство оборони тепер щасливе, що у нас нове привітання?" – звернувся нардеп від "Народного фронту", глава секретаріату комітету Сергій Пашинський до представників ЗСУ.

У відповідь ті подякували депутатам.

Нардеп від "Народного фронту" Андрій Тетерук нагадав, що в Україні є також Національна поліція, Нацгвардія, прикордонна служба та інші підрозділи сектору безпеки.

"Чому це не зробити комплексно і закрити це питання раз і назавжди?!" – зазначив він.

У відповідь учасники комітету запропонували пізніше з голосу внести необхідні зміни в законопроект.

24 серпня на параді з нагоди Дня Незалежності в Києві вперше використали військове вітання "Слава Україні!". Так військовослужбовців привітав міністр оборони Степан Полторак. Військові відповідали "Героям слава!"

Раніше військове вітання в українській армії звучало "Здрастуйте, товариші!" а відповідь – "Бажаємо здоров'я!".

3 вересня президент України Петро Порошенко повідомив, що спільно з Кабміном ініціює внесення змін до законодавства, які зроблять частиною військових статутів привітання "Слава Україні!" і відповідь "Героям слава!".