Конституційний Суд України відкрив провадження щодо конституційності закону про перейменування УПЦ МП

У КСУ почали підготовку до розгляду справи
Фото: ЕРА

18 січня 49 депутатів Верховної Ради звернулися до Конституційного Суду з проханням з'ясувати, чи відповідає Конституції України закон про перейменування УПЦ Московського патріархату. Провадження у КСУ відкрили 19 квітня.

19 квітня колегія суддів Конституційного Суду України (КСУ) відкрила конституційне провадження щодо закону "Про внесення змін до закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП) змінити назву.

Про це інформує сайт КСУ.

"Здійснюється підготовка справи до розгляду на пленарному засіданні Великої палати Суду", – ідеться в повідомленні.

20 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон про перейменування Української православної церкви Московського патріархату. Закон, зокрема, передбачає, що релігійна організація зобов'язана у своїй повній назві відображати належність до релігійної організації за межами України. 22 грудня закон підписав президент України Петро Порошенко.

18 січня 2019 року до Конституційного Суду України надійшло подання 49 народних депутатів України про визнання неконституційним закону про перейменування УПЦ МП.