Корчак стала уповноваженим НАЗК із питань гендерної рівності

Корчак очолювала НАЗК із 28 березня 2016 року до 28 березня 2018 року
Фото: Корчак Наталія / Facebook

Гендерний уповноважений Наталія Корчак займатиметься запобіганням усім формам дискримінації за ознакою статі, повідомили в Національному агентстві України з питань запобігання корупції.

Члена Національного агентства України з питань запобігання корупції Наталію Корчак призначили уповноваженим НАЗК із питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі, повідомляє прес-служба відомства 30 липня.

"Відповідно до закону України "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків", уповноважені особи (координатори), на яких покладено функції щодо забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі, у межах своїх повноважень організовують роботу відповідних органів виконавчої влади в напрямі урахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у відповідній сфері діяльності, проведення аналізу стану забезпечення гендерної рівності, координації заходів у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та моніторингу їх реалізації, здійснення постійної інформаційно-пропагандистської діяльності щодо ліквідації всіх форм дискримінації за ознакою статі тощо", – ідеться в повідомленні.

У НАЗК підкреслюють, що гендерну рівність гарантують Конституція України, Кодекс законів про працю, закон "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків", Державна соціальна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року та інші документи.

Корчак очолювала НАЗК із 28 березня 2016 року до 28 березня 2018 року. Після відставки з посади керівника залишилася рядовим членом агентства.

24 квітня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Національне антикорупційне бюро України передало йому на підпис підозру одному з топ-чиновників країни. Імені чиновника генпрокурор не назвав, агентство "РБК-Україна" з посиланням на джерела заявляло, що це може бути Корчак. У травні Луценко заявив, що у справі проти Корчак поки недостатньо доказової бази для повідомлення її про підозру.

Корчак підозрюють у декларуванні недостовірної інформації. У травні 2017 року журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" повідомляли, що виявили на паркомісці Корчак у столичній новобудові нову машину Skoda Octavia A7, якої вона нібито не вказала в декларації.

Директор НАБУ Артем Ситник стверджував, що у справі ще в лютому 2018 року було зібрано всі докази, однак глава САП Назар Холодницький блокував узгодження підозри.

У липні джерела "Української правди" повідомляли, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура повернула детективам НАБУ проект підозри стосовно Корчак.