Коронавірус 2019-nCoV. 53 громадянина України хочуть, щоб їх евакуювали з Китаю

Станом на 5 лютого в Китаї на новий коронавірус захворіло 24 324 людини

Фото: ЕРА

У Міністерстві закордонних справ України повідомили виданню "ГОРДОН", що вони працюють над тим, щоб евакуювати з Китаю на батьківщину українців у зв'язку зі спалахом у країні нового коронавірусу. Таке бажання висловило 53 з 80 громадян України.

Станом на 4 лютого посольству України в Китаї відомо про 80 громадян України, які перебувають в Ухані та інших містах провінції Хубей, на які поширюються карантинні заходи через коронавірус 2019-nCoV. Про це 5 лютого виданню "ГОРДОН" розповіли в Міністерстві закордонних справ України.

"53 наші співвітчизники виявили бажання бути евакуйованими з провінції Хубей на батьківщину. У посольстві в цілодобовому режимі працює оперативна група з надання допомоги громадянам України, яка в режимі реального часу обробляє звернення наших співвітчизників. Також працює гаряча лінія департаменту консульської служби МЗС України за телефоном: +38 044 238 16 57", – додали у пресслужбі.

У відомстві додали, що представники української влади працюють над тим, щоб евакуювати українців із місцевостей, які найбільш уражені коронавірусом 2019-nCoV.

"Міністерство закордонних справ у межах своїх повноважень проводить роботу з нашими співвітчизниками у КНР. Зокрема, опрацьовано логістичний складник та інші практичні заходи, безпосередньо пов'язані з організацією процесу вивезення українських громадян", – розповіли у МЗС.

4 лютого в.о. головного директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузін не відкидав, що українців зможуть евакуювати з Китаю цього тижня.

Уперше новий тип коронавірусу, який спричиняє атипову пневмонію, було підтверджено 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

У Китаї та Гонконгу кількість загиблих до 5 лютого сягнула 491. 24 324 особи інфіковані.

За межами Китаю на 4 лютого було зареєстровано 159 випадків захворювання у 23 країнах, одна людина померла, повідомляла ВООЗ.