Кремль рекомендував російським телеканалам не надто хвалити Зеленського

У Кремлі вирішили обрати обережну тактику стосовно Зеленського, пише "Проект"
Фото: ЕРА

За даними видання "Проект", в адміністрації президента РФ були незадоволені виходом на ТБ надміру компліментарних сюжетів про переможця другого туру виборів президента України Володимира Зеленського.

В адміністрації президента Росії федеральним телеканалам рекомендували "не надто хвалити" переможця виборів президента України, шоумена Володимира Зеленського. Про це 24 квітня повідомило російське видання "Проект" із посиланням на неназваного кремлівського чиновника.

За словами джерела, на російському телебаченні виходили надміру компліментарні на адресу Зеленського сюжети, і це було "перебором".

У Кремлі поки не розуміють, чого чекати від майбутнього президента, тому поки вирішили і не хвалити, і не лаяти його, сказала "Проекту" людина, наближена до президентської адміністрації. Ніхто не чекає, що з приходом Зеленського відносини з Україною різко налагодяться, підкреслив інший співрозмовник, наближений до Кремля.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з даними опрацювання 100% електронних протоколів, за Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 24,45%.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив 22 квітня, що, на думку Кремля, поки зарано надсилати Зеленському привітання з перемогою на президентських виборах.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв уважає, що стосовно Росії Зеленський дотримуватиметься риторики, яку використовував під час передвиборчої кампанії, водночас шанси на поліпшення відносин між країнами "все ж є".