Кривонос заявив, що Росія не зацікавлена в сильній Україні та припиненні війни

Кривонос: Щоб повернути статус наддержави, їм необхідно повернути у лоно колишньої Російської імперії 40 млн слов'ян

Скріншот: 5 канал / YouTube

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос заявив, що мета військового керівництва Росії полягає в тому, щоб повернути країні "статус наддержави".

Росія не зацікавлена в сильній Україні та припиненні війни на Донбасі. Про це заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос заявив 27 квітня в ефірі програми "Рандеву" на "5 каналі".

"Крим і Донбас – це головне для росіян, але в подальшому – якщо розглянути перспективу – вони не зацікавлені у сильній Україні. Їхнє намагання полягає в тому, щоб повернути статус наддержави", – сказав Кривонос, коментуючи можливість припинення війни на Донбасі.

Ведуча уточнила, чи означає це, що Росію цікавить тривала війна на Донбасі і що РФ за жодних обставин не вигідно повертати Україні території.

"Так, звичайно", – відповів він.

За словами Кривоноса, мета військового керівництва Росії полягає в тому, щоб повернути країні "статус наддержави".

"Щоб статус наддержави був у Росії, їм необхідно повернути у лоно колишньої Російської імперії, а зараз імперії Путіна, 40 млн слов'ян, повернути історичне коріння – Київську Русь", – додав заступник секретаря.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.