Курченко подав на Порошенка до суду за наклеп – ЗМІ

Позов Курченка подали до Печерського райсуду Києва
Фото: metalist.ua

Позов до Печерського районного суду міста Києва представники бізнесмена Сергія Курченка подали на президента України Петра Порошенка за слова "пан Курченко – злочинець", сказані 7 жовтня 2016 року. Співвідповідачем позову є телеканал "1+1", повідомляє РБК.

У Печерський районний суд міста Києва подано позов проти президента України Петра Порошенка про захист честі, гідності та ділової репутації українського бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії. Про це з посиланням на прес-службу Курченка повідомляє РБК.

Співвідповідачем за позовом виступає телеканал "1+1".

Причиною звернення до суду стали слова "пан Курченко – злочинець", сказані Порошенком в Одесі 7 жовтня 2016 року, які представники бізнесмена називають наклепом. Виступ президента транслював "1+1".

"Слова "злочинець" на адресу конкретної людини не застосовують без відповідного рішення суду. Без обвинувального вироку таке твердження є наклепом, образою особистості і прямим порушенням Конституції України. Це знає навіть першокурсник юридичного вишу", – ідеться в заяві прес-служби бізнесмена.

Зазначають, що Курченко з минулого року очікував від українського слідства доказів, але "їх не надали".

За часів президентства Віктора Януковича Курченко керував компанією "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК), яка займалася торгівлею скрапленим газом і нафтопродуктами. Щодо нього в Україні розслідують кілька кримінальних проваджень, його оголосили в міжнародний розшук.

За даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, афери Курченка тільки у 2013 році коштували держбюджету 26 млрд грн. Українська влада стверджує, що Курченко набув громадянства РФ.

21 квітня в Сумській області затримали одного з основних фігурантів справи про розкрадання грошей Національного банку України під керівництвом бізнесмена Сергія Курченка.

29 червня правоохоронці під час розслідування злочинної схеми з нафтопродуктами, у причетності до якої підозрюють Курченка, затримали ще одного фігуранта справи. Спікер генпрокурора Лариса Сарган не назвала його імені.

11 вересня в прес-службі ГПУ повідомили, що двоє фігурантів справи Курченка визнали свою провину й уклали угоду зі слідством.