"Ласкаво просимо до перегонів, Сонний Джо". Трамп прокоментував заяву Байдена про намір брати участь у виборах президента США

Трамп – Байдену: Я тільки сподіваюся, що у вас є інтелект
Фото: ЕРА

25 квітня екс-віце-президент США Джо Байден оголосив про намір брати участь у виборах президента у 2020 році. Президент США Дональд Трамп заявив, що Байдену доведеться мати справу з людьми, які мають "хворі та божевільні ідеї".

25 квітня президент США Дональд Трамп прокоментував у Twitter намір екс-віце-президента США, члена Демократичної партії Джо Байдена балотуватися у президенти США у 2020 році. 

"Ласкаво просимо до перегонів, Сонний Джо", – звернувся він до політика, не називаючи його прізвища.

Трамп також заявив про готовність змагатися з екс-віце-президентом на виборах.

"Я тільки сподіваюся, що у вас є інтелект, у чому є давні сумніви, щоб вести успішну первинну кампанію. Це буде неприємно – ви будете мати справу з людьми, у яких дійсно є деякі дуже хворі та божевільні ідеї. Але якщо ви зробите це, я побачу вас на старті", – написав Трамп.

Трамп балотувався на посаду президента США від Республіканської партії, його було обрано главою держави в листопаді 2016 року, 20 січня 2017-го відбулася його інавгурація. У 2018 році він заявляв, що піде на другий президентський строк, оскільки цього "всі хочуть".

Байден був віце-президентом США із січня 2009-го до січня 2017 року, коли президентом був Барак Обама. До цього протягом 36 років був членом Сенату від штату Делавер – із 1973-го до 2009 року.

3 грудня 2018 року Байден заявляв, що в разі висунення був би найкваліфікованішим претендентом на посаду президента США. Він додав, що планує ухвалити рішення про вступ у передвиборчу боротьбу протягом двох місяців.

Сьогодні він оголосив про свій намір балотуватися на посаду президента США у 2020 році.