Ляшко – депутатам: Робіть висновки, придурки. Відео

Ляшко: Якби боролися за народ, боролися б за зарплати, пенсії та робочі місця, а так борються за себе і за владу. Робіть висновки, придурки!
Фото: rada.gov.ua

Лідер Радикальної партії, нардеп Олег Ляшко під час засідання Верховної Ради звинуватив колег у тому, що вони поводяться як "пігмеї" і "ведуться на нав'язаний ззовні сценарій", повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН". "Що відбувається зараз у країні? Нам нав'язують ззовні сценарії знищення країни зсередини", – сказав він. Ляшко додав, що замість того, аби говорити про дуже важливі питання, нардепи обговорюють "грузинського зайду, який боїться приїхати у власну країну, де він убивав власних громадян заради влади". Нардеп сказав, що ні лідер "Батьківщини", нардеп Юлія Тимошенко, ні лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі, ні інша політична "маргінота" не бореться за народ. "Якби боролися за народ, боролися б за зарплати, пенсії та робочі місця, а так борються за себе і за владу. Робіть висновки, придурки!" – резюмував він.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочало всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Активісти вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд.

Увечері у вівторок під парламентом почалися сутички, було застосовано сльозогінний газ. У поліції повідомляли, що під час зіткнень постраждало четверо людей, зокрема один поліцейський.

За фактом завдання правоохоронцю черепно-мозкової травми відкрито кримінальне провадження.

Активісти встановили на проїжджій частині вулиці Грушевського наметове містечко, яке, за їхнім задумом, простоїть як мінімум до 19 жовтня.