Ляшко про неробочі дні в Україні: Тільки імпотенти можуть забирати у жінок 8 Березня

Ляшко закликав не скасовувати 8 Березня
Фото: rada.gov.ua

У парламенті мають намір ухвалити законопроект про зміну святкових і неробочих днів в Україні. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликав зберегти 8 Березня як вихідний.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив на засіданні у Верховній Раді, що виступає проти скасування 8 Березня як неробочого дня в Україні, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Тільки імпотенти можуть забирати у жінок 8 Березня", – сказав Ляшко під час обговорення законопроекту №5496, яким пропонують зробити 25 грудня вихідним в Україні.

Також група нардепів висловилася за те, щоб скасувати нерелігійні свята у країні, зокрема скасувати вихідні дні 2 травня чи 8 березня. Спікер Андрій Парубій також закликав замінити формулювання про 1 Травня "День трудящих" на "День праці". На думку спікера, так буде "по-європейськи".

Водночас нардеп від Опозиційного блоку Ігор Шурма закликав звернутися до представників церков, щоб визначити, чи потрібно день "католицького Різдва" робити у країні святковим. На його думку, Україна традиційно православна країна, тому цей законопроект може призвести до міжконфесійних чвар.