Луценко про справу Новинського: Слідство фактично завершено, чекаємо на останню експертизу

За словами Юрія Луценка, коли слідство у справі Вадима Новинського завершиться, матеріали справи передадуть стороні захисту

Скріншот: ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ / YouTube

За словами генерального прокурора України Юрія Луценка, матеріали кримінальної справи проти народного депутата від Опозиційного блоку Вадима Новинського буде передано стороні захисту для ознайомлення до кінця 2018 року.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що слідство у справі народного депутата від Опозиційного блоку Вадима Новинського буде завершено до кінця 2018 року. Про це він сказав у інтерв'ю "Першому західному", запис якого телеканал 1 листопада виклав у YouTube.

Нардеп фігурує у справі про незаконне позбавлення волі у 2013 році архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського, особистого помічника покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира – Олександра Драбинка.

"Слідство фактично закінчено. Чекаємо на останню експертизу ", – повідомив Луценко.

За його словами, матеріали справи буде передано стороні захисту для ознайомлення до кінця року, а потім – до суду.

28 грудня 2016 року Верховна Рада дозволила притягнути нардепа до кримінальної відповідальності.

У березні 2018 року Луценко заявляв, що Генпрокуратура планує передати справу Новинського до суду в першій половині року.

Народний депутат повідомив, що не боїться кримінального переслідування, і назвав справу проти себе повністю сфабрикованою – "вона ґрунтується на неправдивих свідченнях однієї людини, на яку взагалі теж потрібно відкрити кримінальну справу".