Луценко: Сподіваюся, що до Нового року подарунком для українців буде припинення функціонування проросійських ЗМІ

Луценко: Проросійські ЗМІ засмічують наші вулиці і мізки окремих довірливих українців
Фото: ЕРА

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що в країні завершено процедуру, яка дає змогу припинити діяльність проросійських ЗМІ.

До 2018 року в Україні можуть заборонити діяльність проросійських ЗМІ. Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми будемо робити те, що можемо. Я дуже сподіваюся, що до Нового року подарунком для всіх чесних українців буде припинення функціонування проросійських засобів масової інформації, які засмічують наші вулиці і мізки окремих довірливих українців. Ми вже пройшли відповідну процедуру і чекаємо вступу в законну силу такого рішення", – заявив він.

Про які ЗМІ йдеться, Луценко не уточнив.

Сьогодні вдень на брифінгу Луценко повідомив, що розраховує на спецконфіскацію медіа-холдінгу бізнесмена Сергія Курченка, пише  "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми спецконфіскувалі все, що пов'язано з футбольним клубом "Металіст"... І так, дійсно, ми рухаємося в тому ж напрямку щодо медіа-холдингу. Зараз в інтересах слідства я не можу розголошувати, коли відповідне рішення набуде законної чинності, але сподіваємося, що до Нового року українці будуть позбавлені нещастя слухати і читати певні проросійські ватяні видання", – заявив генпрокурор.

Курченку належить медіа-холдинг UMH, до складу якого, як повідомляють на сайті групи, входять десятки інтернет-видань (зокрема korrespondent.net, bigmir.net, i.ua, football.ua), друкованих ЗМІ ("Теленеделя", "КП в Украине", "Корреспондент" тощо), радіостанцій ("Наше Радіо", "Авторадіо", "Ретро FM", "Голос столиці" та інші).