Луценко: У Швейцарії виявили велику кількість золота людини з оточення Януковича

Луценко пообіцяв розкрити подробиці справи найближчим часом
Фото: Юрій Луценко / Facebook

Генеральний прокурор Юрій Луценко не став називати імені соратника колишнього президента України Віктора Януковича, якому належало золото.

У Швейцарії виявили партію золота, яка належить людині з оточення колишнього президента України Віктора Януковича. Про це 4 вересня в Миколаєві заявив генеральний прокурор Юрій Луценко. Його брифінг у YouTube транслювала місцева прокуратура.

"Велику кількість золота знайдено в банківських комірках у Швейцарії. Воно належало людині, близькій до так званої сім'ї Януковича", – сказав Луценко.

Генпрокурор не назвав імені власника, "щоб не зашкодити інтересам слідства". За його словами, прокуратура вживає заходів для арешту і повернення в Україну знайденого золота.

Найближчим часом Луценко пообіцяв розкрити подробиці цієї справи.

До цього заступник генерального прокурора Євген Єнін повідомляв, що в "одній із європейських країн" виявили більше ніж 500 кг золота, що належить оточенню Януковича. Вартість такої партії становить майже 600 млн грн.

За даними ГПУ, загальна сума збитків, "завданих режимом Януковича", становить приблизно $40 млрд.

У березні Краматорський міський суд Донецької області ухвалив рішення про конфіскацію $1,5 млрд оточення Януковича. За даними Луценка, заблоковані кошти зберігалися у вигляді грошей та цінних паперів.

28 квітня Луценко повідомив, що "Ощадбанк" завершив процедуру перерахування до Державного казначейства конфіскованих коштів.

"Страна" з посиланням на джерела в ГПУ писала, що конфісковані в команди Януковича $1,5 млрд належали соратнику бізнесмена-утікача Сергія Курченка Аркадію Кашкіну.

Президент України Петро Порошенко заявив, що гроші підуть насамперед на зміцнення армії.