Луценко: Відповідальність за корупцію треба посилити. Жодних умовних термінів або штрафів. Щонайменше рік позбавлення волі

Луценко: Рік прошу Верховну Раду змінити статтю Кримінального кодексу
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

За два роки у справах про корупцію українські суди винесли 2500 вироків, більшість із яких – умовні, зазначив генпрокурор України Юрій Луценко.

В Україні слід посилити відповідальність за корупцію. Про це 20 жовтня заявив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко, відповідаючи на коментар користувача, який висловив думку, що Генеральна прокуратура (ГПУ) "недопрацьовує".

"Вважаю, що відповідальність за корупцію треба посилити. Ніяких умовних термінів або штрафів. Мінімум рік позбавлення волі", – написав він.

Генпрокурор поінформував, що станом на 20 жовтня ГПУ під його керівництвом задокументувала 7810 випадків корупції.

За його словами, за два роки у таких справах було винесено 2500 вироків.

"Більшість – умовні терміни. Рік прошу Верховну Раду змінити статтю Кримінального кодексу, щоб мінімальним покаранням за корупцію був рік тюрми. Не доходять руки у депутатів", – зазначив Луценко.

За підсумками 2017 року Україна посіла 130-те місце серед 180 країн у рейтингу сприйняття корупції, складеному Transparency International. За рік країна піднялася на одну позицію завдяки роботі антикорупційних органів та реформуванню держзакупівель, наголошено в доповіді.