Луценко: Ніяких консультацій або переговорів із командою Зеленського я не веду, але відкритий до співпраці

Луценко сказав, що не веде переговорів із Зеленським
Фото: EPA

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що готовий спілкуватися із новообраним президентом України Володимиром Зеленським "на теми, які його цікавлять".

Генпрокурор України Юрій Луценко на брифінгу 7 травня заявив, що не веде переговорів із командою новообраного президента Володимира Зеленського, але готовий до співпраці з ним. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ніяких консультацій або переговорів із командою новообраного президента Зеленського я не веду, бо не вбачаю в цьому доцільності. Я готовий і відкритий до співпраці з новообраним президентом і готовий у будь-який момент спілкуватися з ним на теми, які його цікавлять", – сказав Луценко.

Він заявив, що поки не має наміру йти у відставку і не бачить для цього підстав.

"Що стосується особисто мене, я вважаю, що після президентських виборів не настає необхідність зміни генпрокурора. У будь-якій демократичній країні, де є розподіл влади, де шанують незалежність судової, у тому числі і прокурорської влади, закладено принципи певної спадковості. Вважаю, що зараз немає підстав ні юридичних, ні моральних йти у відставку", – сказав Луценко.

Луценка призначено на посаду генпрокурора 12 травня 2016 року.

Зміна президента не є підставою для відставки генпрокурора. Але новообраний президент Володимир Зеленський 21 квітня заявляв, що Луценко – це "стара команда", і він як президент призначатиме нових людей.

Член команди Зеленського, екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк говорив 25 квітня, що Луценко має піти з посади. На думку Данилюка, генпрокурором має стати хтось з активістів.

Луценко заявляв 6 травня, що у відставку йти поки не має наміру.