Львівська облорганізація "Рух нових сил" відмовилася зустрічати Саакашвілі, Сакварелідзе заявив про зраду

У "Краковці" Саакашвілі збиралося зустрічати кілька тисяч його прибічників
Фото: rns.org.ua

Екс-заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе звинуватив у "звичайному боягузтві або зраді" членів партії "Рух нових сил" у Львівській області, які відмовилися їхати зустрічати екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі до пункту пропуску "Краковець" через відсутність гарантій безпеки.

Львівська обласна організація партії "Рух нових сил" сьогодні не братиме участі в запланованій раніше зустрічі екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі у прикордонному пункті пропуску "Краковець". Про це у Facebook повідомив координатор організації Василь Курій.

"Рішення про організацію масової зустрічі нашого лідера було прийняте на умовах, що акція відбудеться у мирний і законний спосіб", – зазначив він.

За словами Курія, його призначили керівником табору, який розташували за 200 метрів від пункту пропуску.

"Близько 20.00 Курій отримав повідомлення від начальника львівської обласної поліції Валерія Середи, що в бік табору з метою розташуватися рухається більше 10 легкових автомобілів, у яких, за інформацією правоохоронців, є зареєстрована зброя", – ідеться в повідомленні.

Він зазначив: щойно керівники табору разом із правоохоронцями зупинили колону при в'їзді, як Давід Сакварелідзе, один із лідерів "Руху нових сил", "усунув Курія від керівництва табору".

"Усвідомлюючи всю відповідальність за людей, яких обласна організація партії закликала на мирну акцію і гарантувала їм безпеку, рада партії львівської обласної організації "Руху нових сил" прийняла рішення відмовитися від участі в акції 10 вересня", – повідомив Курій.

Екс-заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе у Facebook заявив: "Страх і зрада нам не знайомі".

"Попри різні закиди й дезінформацію, яка може поширюватися не тільки недругами, а й членами нашої партії, особливо у Львівській області, про те, що вони відмовляються їхати до "Краковця" через можливу небезпеку для чийогось життя, хочу сказати таке: усі ці заяви – звичайне боягузтво або зрада певних осіб, не більше", – написав він.

За словами Сакварелідзе, "усе в силі".

10 вересня через пункт пропуску "Краковець" планує повернутися до України екс-президент Грузії, колишній глава Одеської області Михайло Саакашвілі.

Держприкордонслужба закликала тих, хто подорожує, не проїжджати через пункт пропуску "Краковець" 9–12 вересня, оскільки можливі масові акції. До пункту обмежать доступ преси.

Саакашвілі заявив, що його зустрічатимуть депутати від "Самопомочі", лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко й екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

За даними секретаря партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" Мар'яни Почтар, до пункту пропуску "Краковець" приїде 2–3 тис. його прибічників.

9 вересня перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк розповів, що в Саакашвілі вилучать його український паспорт, а самого політика повернуть до Польщі, якщо він не покаже дійсного документа під час перетину польсько-українського кордону.

Прибічники Саакашвілі облаштували біля пункту пропуску наметове містечко.