Львівські депутати закликали Клімкіна посилити тиск на РФ аж до розриву дипломатичних відносин

Депутати не підтримали звернення до Павла Клімкіна, подане Ігорем Телішевским (на фото за трибуною)

Фото: ukrop.party

На голосування депутатів Львівської міськради поставили два варіанти звернення до міністра закордонних справ Павла Клімкіна: перший – із закликом закрити Генконсульство Росії у Львові, другий – посилити дипломатичний тиск на державу-агресора. Депутати підтримали останній варіант.

Депутати Львівської міськради закликали міністра закордонних справ України Павла Клімкіна посилити дипломатичний тиск на Росію у зв'язку із захопленням українських кораблів у районі Керченської протоки. Відповідне звернення вони ухвалили на засіданні 29 листопада, яке транслювали на каналі міськради в YouTube.

Звернення до Клімкіна ініціювала фракція УКРОП, яка виступила за закриття Генконсульства РФ у Львові.

Начальник управління "Секретаріат ради" Львівської міськради Юрій Лукашівський заявив на засіданні, що редакційна комісія міської ради виключила із звернення заклик закрити Генконсульство РФ. В остаточній версії пропонували закликати МЗС "посилити дипломатичний тиск на Російську Федерацію в усіх напрямах аж до розриву дипломатичних відносин".

Голова фракції УКРОП Ігор Телішевский виступив проти рішення комісії, тому на голосування поставили два варіанти звернення до Клімкіна: перший – із закликом закрити Генконсульство РФ, другий – посилити дипломатичний тиск на Росію.

У підсумку підтримали другий варіант.

"Останні військові провокації в Азовському морі змушують нас, у міру можливостей, докладати всіх зусиль задля відповіді агресору на морське піратство та захоплення у полон українських кораблів та моряків. Після введення воєнного стану в частині України, ми, депутати Львівської міської ради, вимагаємо подальшої послідовної державницької політики у стосунках із агресором, яким є Російська Федерація", – ідеться у зверненні, повний текст якого розміщено на сайті міськради.

У ніч на 26 листопада біля консульства Росії у Львові відбулася акція протесту через захоплення кораблів Військово-морських сил України та 24 українських моряків у районі Керченської протоки. Також активісти збиралися під будівлею консульства в Харкові та біля посольства РФ у Києві.

Наступного дня у Львові посилили охорону будівлі російського консульства.