Медведчук: Справді, літаю напряму в Росію для зустрічей із керівництвом країни з питань, які потрапляють в інтереси України

Медведчук підтвердив, що літає в РФ
Фото: Прес-служба Віктора Медведчука / Facebook

Український політик Віктор Медведчук підтвердив, що напряму літає "і в Москву, і в Сочі".

Лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук в інтерв'ю каналу "112 Україна", яке вийшло 25 серпня, заявив, що напряму літає в Росію.

"Є таке. Справді, літаю напряму і в Росію, і в Москву, і в Сочі для зустрічей із керівництвом РФ щодо тих питань, які потрапляють в інтереси України, українського народу, які необхідно відстоювати, незважаючи на характер і зміст відносин, які, на жаль, сьогодні склалися між нашими країнами", – сказав Медведчук.

Авіасполучення між Україною і Росією було припинено з 25 жовтня 2015 року.

Журналісти програми "Схеми" провели розслідування, під час якого зафіксували польоти Медведчука з України в Росію 9 вересня, 23 жовтня і 14 листопада 2016 року.

Голова СБУ Василь Грицак підтвердив, що Медведчук періодично літає з України в Росію, незважаючи на заборону Державіаслужби.

7 листопада 2017 року журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач повідомив, що охорона Медведчука в аеропорту перешкоджала роботі знімальної групи "Радіо Свобода". За його словами, авто знімальної групи з реєстратором заблокували, щоб завадити зняти приліт літака Медведчука з Росії і його вихід із термінала. Журналісти опублікували відео інциденту. За фактом перешкоджання роботі знімальної групи відкрито кримінальне провадження.