Мер Черкас приєднався до партії мерів "Пропозиція"

Бондаренко: Це авансова пропозиція
Фото: Анатолій Бондаренко / Facebook

Сьогодні відбувся перший з'їзд партії "Пропозиція", на якому мера Черкас, представника від партії "Батьківщина" Анатолія Бондаренка, називали членом нової партії мерів.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко приєднався до партії мерів "Пропозиція", про це повідомили на першому з'їзді партії, який провели сьогодні в київському конгресно-виставковому центрі "Парковий", пише НР.

У коментарі журналістці "Апострофа" Бондаренко сказав, що партійного квитка в нього поки що немає, "але думками я зі своїми колегами".

"Моя команда розглядає можливість приєднатися до однодумців. Найголовніше, що вони однодумці", – наголосив Бондаренко.

Він не відповів на запитання, чи вирішив змінити партію "Батьківщина" на "Пропозицію". Мер Черкас сказав, що на з'їзді він гість.

"Але вас уже оголосили членом ради партії", – сказала Бондаренку журналістка.

"Можна сказати, що це авансова пропозиція", – відповів їй мер Черкас.

19 червня мери кількох українських міст заявили про створення нової партії "Пропозиція". У "Пропозицію" увійшли мер Дніпра Борис Філатов, міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич, мер Чернівців Олексій Каспрук, Житомира – Сергій Сухомлин, Кропивницького Андрій Райкович та мер Каховки Херсонської області Андрій Дяченко.

Бондаренко 2015 року виграв вибори мера в Черкасах – він був кандидатом від партії "Батьківщина".

У травні 2020 року Бондаренко став фігурантом скандалу, пов'язаного з епідемією коронавірусу. Виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення про пом'якшення в Черкасах карантинних обмежень із 1 травня – тобто ще до того, як послаблення розпочали по всій країні. Намір черкаської влади розкритикувала центральна влада.

Президент України Володимир Зеленський переказав Бондаренку "привіт" від Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ, а згодом заявив, що за один стіл "із такими бандитами" не сяде. У відповідь міський голова Черкас звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності, він хоче стягнути із Зеленського 1 грн.

7 травня Черкаський окружний адміністративний суд зупинив дію рішення виконкому Черкаської міськради про пом'якшення карантину.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з рішенням муніципалітету Черкас.