Мінрегіон підписав меморандум із фондом Порошенка про співпрацю щодо розвитку інклюзивної освіти

Міністр Геннадій Зубко та голова фонду Марина Порошенко підписали меморандум про співпрацю
Фото: Геннадій Зубко / Facebook

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко повідомив, що фонд Петра Порошенка надасть методичну допомогу відомству щодо створення медіатек, ресурсних кімнат і центрів.

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко від імені відомства підписав меморандум про співпрацю щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні із Благодійним фондом Порошенка в особі першої леді Марини Порошенко.

Про це Зубко повідомив у Facebook.

"Мета – надання методичної допомоги щодо створення медіатек, ресурсних кімнат і центрів. Але ми готові йти далі – розробляти державні будівельні норми, які повинні стати обов'язковими при створенні умов інклюзивної освіти для дітей з особливими потребами", – зазначив міністр.

Він підкреслив, що кожна дитина повинна мати право доступу до будь-якого освітнього закладу.

"Мінрегіон веде роботу щодо забезпечення доступності, безбар'єрності та безперешкодного доступу до соціальних об'єктів, в тому числі освітніх закладів. Вже підготовлено практичні рекомендації зі створення нового освітнього простору, до яких включено умови відкритості. Це стосується створення медіатек, нових підходів до підбору персоналу і їх навчання, дизайну приміщень тощо. Також наразі фахівцями й експертами Мінрегіону напрацьовуються рекомендації щодо створення ресурсних центрів", – підсумував Зубко.

27 серпня 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що його дружина із командою однодумців упроваджують у країні інклюзивну освіту.

5 липня 2017 року Порошенко підписав закон про інклюзивну освіту в Україні.

Інклюзивна освіта – один із процесів трансформації загальної освіти, який ґрунтується на розумінні, що люди з особливими потребами у сучасному суспільстві можуть і мають бути залученими у соціум. Ідея такої освіти орієнтована на формування умов її доступності для усіх, зокрема дітей із особливостями розвитку.