"Моя юна дівчинко, потрібно знати нормативну базу". Луценко не став коментувати відмову оголосити догану своєму заступникові Столярчуку. Відео

Луценко: Коли приймати рішення і кому виплачувати премії, залиште це мені
Скріншот: BIHUS info / YouTube

Генеральний прокурор України Юрій Луценко дев'ятий місяць не підписує наказу про догану своєму заступнику Юрієві Столярчуку всупереч рішенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП). Про це йдеться в черговому випуску телепроекту "Наші гроші" на YouTube-каналі BIHUS Info. У листопаді 2017 року КДКП встановила, що Столярчук незаконно вивів зі справи про земельне рейдерство, у якій фігурує екс-генпрокурор Віктор Пшонка, одну з підозрюваних. Луценко не тільки не оголосив Столярчукові догану, а й преміював його на 45 тис. грн відразу після вердикту КДКП, ідеться в телепрограмі. У розмові з журналістом "Наших грошей" глава ГПУ заперечував, що зобов'язаний застосовувати стягнення. "Моя юна дівчинко, щоб розбиратися в цих питаннях, треба знати нормативну базу, – сказав Луценко. – Коли приймати рішення і кому виплачувати премії, залиште це мені, призначеному президентом і Верховною Радою на посаду генпрокурора".

Луценко також заперечував, що КДКП винесла вердикт у зв'язку зі "справою Пшонки", хоча про це свідчать матеріали дисциплінарного провадження і відеозапис засідання комісії.

У листопаді 2017 року Столярчука обвинуватили у втручанні в діяльність прокурора департаменту спеціальних розслідувань ГПУ. Не будучи процесуальним керівником у кримінальному провадженні і не входячи до групи прокурорів, він закрив провадження стосовно Оксани Валешинської, яка, за даними слідства, юридично забезпечила відчуження спірних паїв однієї з агрофірм на користь своєї компанії. Стало відомо, що підозрювана, перебуваючи в розшуку, кілька разів відвідувала Столярчука у ГПУ.