Мосійчук заявив, що ФСБ хоче вбити Максакову в Києві

Максакова говорила, що їй із Росії неодноразово погрожували
Фото: Мария Максакова / Facebook

У вбивстві оперної співачки з РФ Марії Максакової, яке ФСБ має намір організувати в Києві, хочуть звинуватити українських націоналістів, зазначив нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

ФСБ Росії планує вбити в Києві вдову екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, оперну співачку Марію Максакову. Про це 5 вересня у Facebook заявив народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

"Щойно отримав інформацію, що ФСБ готує в Києві вбивство російського політемігранта, екс-депутата Держдуми РФ, відомої співачки Марії Максакової", – написав він.

За словами нардепа, про підготовку ФСБ "нового політичного вбивства-теракту" він повідомив керівництво Служби безпеки України, Національної поліції та Генеральної прокуратури України.

"Можливо, це отвєтка за [вбитого в Донецьку ватажка бойовиків "ДНР" Олександра] Захарченка, і, до речі, звалити це політичне вбивство хочуть на українських націоналістів", – зазначив Мосійчук.

Нардеп також звернув увагу на поширене у Facebook звернення певного громадянина, який "погрожує вбивством Максаковій від імені українських націоналістів і вимагає від Марії покинути межі України".

Максакова – депутат Держдуми РФ VI скликання (2011–2016 роки), у минулому – солістка Маріїнського театру. Наприкінці 2016 року з чоловіком, екс-депутатом Держдуми Денисом Вороненковим переїхала в Україну. 23 березня 2017-го Вороненкова застрелили в центрі Києва.

28 квітня Максакова заявила, що їй періодично надходять погрози з Росії.